• Aktiivisten asukkaiden Hamina

    Aktiivisten asukkaiden Hamina

Haminan Naislaulajat ry

Hamina
Katsottu: 1309 kertaa Jaa

Toiminnan perustiedot

Haminan Naislaulajat saavutti kypsän naiseniän syksyllä 2017, jolloin pyöreitä vuosia juhlittiin Simeon-salilla 5.11. Haminassa konsertin merkeissä.  Kuoro perustettiin 1947 sodan jälkeisessä Haminassa. Kuten tänäkin päivänä, naiset ovat tulkinneet lauluillaan elämäänsä, iloja, vanhemmuutta, rakkautta, surua, menetystä sekä peilanneet ajatuksiaan yhteiskuntaan. Kuoron syntyaikana naisten päivätyö oli monien kohdalla kotona, tällöin kuoro tarjosi laulajilleen omaa aikaa sekä yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavan.

 

Tämän päivän laulajat kertovat kuoron tarjoavan kilvoittelua oman oppimisensa kanssa. Parituntiset kuoroharjoitukset vastaavat parhaimmillaan rentoutusharjoitusta. Onnistumisen ilo on taattu, kun haasteellisen kappaleen stemmat saadaan soimaan oikein yhteen. Kuorolaulun hyötyjä on myös äänen käytön, hengittämisen harjoittaminen sekä oman lihaksiston vaikutusten tunnistaminen ääneen. Kuorolaisen mukaan raskaan työpäivän jälkeen hyvä porukka kannustaa laulamaan ja harjoitusten jälkeen olo on kuin hyvän urheilusuorituksen jälkeen.

 

Haminan Naislaulajien kuoronjohtajana on Johannes Raikas, joka musiikin moniosaajana, päivätyökseen toimii Kymi Sinfonietassa. Laulajien mukaan kuoron eräänä vahvuutena on kuoronjohtajan kärsivällisyys. Sitä Johannes Raikkaalla onkin, lisäksi hän on periksiantamaton, kuorolaisiinsa uskoa luova sekä kannustava opettaja.

 

Tällä hetkellä kuorolla tuntuu olevan hyvä imu. Joukkoon kuuluu vanhoja konkareita, jotka muistavat uskomattoman määrän vuosien takaa opittuja kappaleita. Lisäksi parin vuoden sisällä mukaan on tullut useita uusia laulajia ja ”uusia vanhoja” on palannut kuoroon. Hyvän kuoron kantava voima on yhteishenki ja laulamisen ilo.

 

Haminan naislaulajien ohjelmisto on laaja ja tilanteen ja ajankohdan mukaan painottuva. Tutuksi ovat tulleet kotimaata kuvaavat juhlavat laulut Finlandiasta Suomenmaahan, kirkkokonserteissa olemme esittäneet tilanteeseen sopiva klassisia ja hengellisiä lauluja. Suomen kansallisrunoilijoita Aleksis Kiveä ja Lauri Viitaa olemme tulkinneet herkkiin ja kauniisiin säveliin sovitettuina. Olemme myös laulaneet keveämpää musiikkia iskelmistä elokuvamusiikkiin ja antautuneet välillä tangon taikaan.

 

Kuoroharrastus tuo tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia elämään ja Haminan naislaulajat toivottaakin uudet kuorolaiset tervetulleiksi mukaan laulamaan ja samalla lähettävät kannustavat terveiset kaikille laulusiskoilleen ympäri Suomenmaan.

Sijainti kartalla

Avaa Google Maps

Yhteyshenkilöt

Mervi Leinonen (+)

Sosiaalinen media

Pulmia palvelun käytössä?

Ota tarvittaessa yhteyttä
Aloita tästä