• Aktiivisten asukkaiden Hamina

    Aktiivisten asukkaiden Hamina

Haminan Teinisirkus ry

Kerrospolku 2 49420 Hamina
+358 50 463 4252
Katsottu: 1295 kertaa Jaa

Kuvagalleria

Toiminnan perustiedot

Haminan Teinisirkus on suomen vanhin nuorisosirkus ja sen toiminta on alkanut jo vuonna 1973.

Sirkuksen perustajat ja toiminnan alkuun toiminnan alkuun polkaisseet aloittivat ehkä tietämättän jotain todella hienoa ja ainutlaautuista. Me olemme saaneet upean perinnön ja pyrimme hoitamaan sitä parhaalla mahdollisella tavalla keskittymällä tähän päivään ja rakentamalla tulevaisuutta, juuriamme unohtamatta.

Teinisirkus antaa taiteen perusopetusta ja tekee mittavaa taide-, kulttuuri- kasvatus- ja nuorisotyötä. Sirkuksen suojissa harjoittelee viikottain kymmenen erilaista ja eritasoista ryhmää. Näistä alle kouluikäiset (noin 40 lasta) eivät kuulu taiteen perusopetuksen piiriin. He käyvät harjoituksissa yhdessä aikuisen kanssa, joka voi olla vanhempi, kummi, isovanhempi tai joku muu turvallinen aikuinen. Toimintamuoto on hyvä tapa yhdistää sukupolvia ja kasvattaa aikuisia tukemaan lapsiansa heidän toivottavasti pitkään kestävän harrastuksensa parissa.

Sirkustaide on monipuolinen yhdistelmä liikuntaa, ilmaisutaitoa, esiintymistä ja erilaisten välineiden hallintaa. Sirkus tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille turvallisen, erilaisen ja innostavan ympäristön vapaa-ajan viettoon sekä antoisaa yhteistä tekemistä liikunnallisen, kehonhallintaa ja koordinaatiokykyä, matemaattista hahmottamista, keskittymiskykyä sekä sosiaalisia taitoja kehittävän harrastuksen parissa.

Toiminta kohottaa nuoren itsetuntoa ja -luottamusta sekä antaa työkaluja arjen hallintaan. Sirkusharrastuksen kautta osa nuorista päätyy sirkus- ja taidealoille, ja osalle toiminta on mielekäs harrastus pitkälle aikuisikään (on olemassa myös aikuisten sirkusryhmiä). Sirkus kasvattaa rohkeita, itsenäiseen toimintaan ja päätöksentekoon pystyviä,vastuuntuntoisia, sosiaaliset taidot omaavia nuoria.

Teinisirkus tuottaa palveluja kouluille, päiväkodeille, esikouluille, työyhteisöille jne. Teinisirkuksen työpajat ovat hyvin suosittuja edellä mainittujen ryhmien keskuudessa. Työpajassa asiakkaat pääsevät kokeilemaan erilaisia sirkusvälineitä ja saavat opastusta niiden käytöstä. Vuosittain sirkuksella vierailee kymmeniä ryhmiä. Työpajoja/ välinekokeiluja toteutetaa myös asiakkaan luona. On asiakkaita, jotka tulevat takaisin vuosi toisensa jälkeen.

Kerrospolku 2 49420 Hamina
posti@haminanteinisirkus.fi
+358 50 463 4252

Yhteyshenkilöt

puheenjohtaja
Niina Kaitainen (+)
toiminnanohjaaja
Katri (+)

Sosiaalinen media

Pulmia palvelun käytössä?

Ota tarvittaessa yhteyttä
Aloita tästä